esmaspäev, detsember 11

Taas üks nädalavahetus möödas. Mis toimetasin siis?.. Laupäeval oli meil jõululõuna kooliga. See oli väga läbu üritus. Ei imesta, et eelnevalt Rune muigas paljutähendavalt, kui teatasin et jõululõunale lähen. Saime jõulunapsi, õllet, siis sõbranna Tallinnast veel ka Vana Tallinnat taas tõi. Lõpptulemusena olin taas kapsas. Isegi ei hakanud koju üritama minna, vaid jäin tuttava juurde, kes kohe kooli kõrval elab. Tal tundus üsna lõbus olema mind vaadates. Aga noh, purjus inimesi ongi enamasti üsna lõbus vaadata, kui ise piisavalt kaine oled. Aga üldiselt oli siiski tore üritus. Saime tuttavaks ka ühe poisiga Ohiost, kes oli isegi täiesti huvitav tegelane. Vana Tallinnat maitstes teatas Annile et Ann peab seda kindlasti talle saatma kui on koju jõudnud. Et see maitseb nii veidralt ja kõlab nii salapäraselt - saadaval ainult kusagil pärapõrgus nimega Tallinn. Vähemalt ta ei hakanud nägugi tegema, et teab kus see on, vaid ütles kohe ausalt ära et ei oma halli aimugi.

Pühapäeval viis Rune mind autoga Helsingøri vaatama Kronbrogi, ehk Hamleti lossi. Minu meelest äärmiselt armas loss. Ei olnud selline kulda ja karda ja maitsetuid kaunistusi täis nagu enamik prantusmaa losse kuhu sattunud olen, vaid selline mõnus, lihtne, kuid ometi ilus. Asukoht ka tal looduse ja ilu poolest äärmiselt ideaalne mu meelest. Rune tegi ka mõned pildid, kuid neid ta mulle veel saatnud ei ole. Eks postitan kunagi hiljem.
Siin aga Wikipedia artikkel Kronborgist.
Kronborgi lossi all asuvais keerdkäikudes aga istub ka Taani "Suur Tõll". Legendaarne Taani kangelane Holger Danske, kes peaks ellu ärkama kui Taani hädaohus on. Need tillukesed kitsad käigud aga tõeliselt sünged olid. Midagi sellist, kuhu mõnes halvas unenäos eksida võiks. Pisikesed õlilambid ja noolekesed seintel juhatasid inimesi punktist a puntki b, kuid kui neid ei oleks olnud, oleks vist küll lihtsalt ahastus tulnud peale, kui päris ise end sealt läbi navigeerima oleks pidanud. Wikipedia artikkel Holger Danske´st on Siin.
Pärast käisime ka kohalikul jõululaadal ja niisama linna uurimas. Äärmiselt vahva päev.

Nüüd aga tagasi esseedemaailma. Ühe jaoks mul liiga vähe, teise jaoks liiga palju materjali. Juuste kitkumise tunne on mõlemaga seoses. Aga noh, kui ei lähe, tuleb sundida. Muig.
Aga täna on Pink Floyd abiks. Kuigi enamasti ma ei suuda seda kuulata - lihtsalt liiga rusuv.

You say the hill's too steep to climb, 
Climb it!
You say you'd like to see me try,
Climb it!
You pick the place and I'll choose the time
And I'll climb
The hill in my own way
just wait a while, for the right day
And as I rise above the treeline and the clouds
I look down hear the sound of the things you said today
Fearlessly the idiot faced the crowd, smiling
Emotionless the magistrate turns 'round, frowning
and who's the fool who wears the crown
Go down in your own way
And everyday is the right day
And as you rise above the fearlines in the frown
You look down
Hear the sound of the faces in the crowd

// Pink Floyd - Fearless

posted by Kati @ 12:30 PM

Powered by Blogger

Design by Beccary